Cursussen en Workshops

In deze cursussen en workshops werken we aan het vergroten van je zelfbewustzijn, het ontwikkelen van je intuïtie en het ontdekken van je zelfgenezend vermogen.

Er wordt gewerkt met meditatie, visualisatie, beweging, dans, muziek, klank, kleur, verhalen, creativiteit, tekenen, schilderen enz.

Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden kunnen deze activiteiten ook buiten plaats vinden.

We werken in kleine groepen (max.10 pers.) en de cursussen en workshops worden afgestemd op de groep.

Het is ook mogelijk cursussen en workshops op locatie te geven.

Voor data, tijd en kosten zie: AGENDA

 

 

“Verdiepingsavond Mindfulness”

Voor oud cursisten en mensen die kennis willen maken met mindfulness.

We schenken aandacht aan de loopmeditatie in het bos. Daarna gaan we de tipi in voor een bodyscan, en een geleidemeditatie. Er is ook voldoende ruimte om ervaringen te delen en het stellen van vragen.

Door Diana Lenssen en Mariet Weijs.

Datum nog niet bekend

Kosten 25 euro, opgaven info@via-rosa.nl

 

Avond cursus Mindfulness,

helemaal tot rust komen in het hier en nu…


Wat is mindfulness?

 

Mindfulness is een heel praktische en effectieve manier om anders te leren omgaan met de dagelijkse stress in je leven. Ook helpt het je om meer balans en helderheid in je leven te ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat je meer je eigen kracht gaat voelen, meer aanwezig bent in je leven.

‘Mindfulness’ is de Engelse vertaling van ‘Satipatthana’, één van de oudste Boeddhistische teksten. In deze teksten wordt mindfulness-meditatie beschreven als een methode om het persoonlijke lijden te verminderen, en positieve kwaliteiten zoals inzicht, wijsheid en medeleven te ontwikkelen.In oosterse spirituele tradities bestaat het beoefenen van mindfulness in de vorm van meditatie al meer dan 2500 jaar.

Jezelf niet veroordelen, niet impulsief vanuit oude patronen reageren maar het observeren van je ervaringen, ook al zijn die pijnlijk. Dit vergroot je medeleven, tolerantie en acceptatie van je eigen moeilijkheden. Als je stopt met de strijd iets te veranderen, komt er juist ruimte voor verandering.

Mindfulness is aandacht voor jezelf, voor anderen, en de wereld. Bewust leven vormt de basis van inzicht, mededogen en maatschappelijke betrokkenheid. Je eigen  innerlijke kracht wordt aangesproken. Je leert van je eigen ervaringen. Je bent expert over jezelf.

Avond cursus Mindfulness, helemaal tot rust komen in het hier en nu…

Tijdens de mindfulness avonden werken we afwisselend met verschillende fysieke en mentale bewustwordingsoefeningen. Oefeningen lichaamswerk zullen worden afgewisseld met meditatieve oefeningen, die elkaar versterken.


Data in overleg, na aanmelding.

Van 19.30 uur tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Koffie/ thee en materialen inbegrepen.

Kosten: 275 euro overmaken op bankrekeningnr.

14.18.33.785 t.n.v. M.M.W.Weijs

onder vermelding van cursus mindfulness.

Locatie: Burgemeester van Leentstraat 13, 5971 AG Grubbenvorst.

 

De cursus wordt gegeven door:

Mariet Weijs Praktijk voor natuurgeneeswijzen en

Diana Lenssen van Via-Rosa Praktijk voor Coaching en Reiki

www.marietweijs.nl      www.via-rosa.nl

 Wil je als groep deze cursus in een weekend volgen, inclusief verblijf op een sfeervol  kasteeltje in Meerlo, kijk dan op www.vakantiemeerlo.nl