Munay Ki

 

Munay-Ki betekent:

Ik hou van je,

Ik hou van je vanuit het diepste van mijn hart of

Wees zoals je in wezen bent.

Munay betekent Liefde en Wil ineen.

Het is het pad van de wijsheid van het hart.

De inwijdingen van de Munay Ki zijn ontvangen van de medicijnmensen van de Inca’s. Deze hebben zich na de verovering door de Spanjaarden hoog in de bergen teruggetrokken in het plaatsje Q’eros om zo hun wijsheid, voorspellingen en inwijdingen veilig te stellen voor de mensheid. Ongeveer zestig jaar geleden zijn de Q’eros uit de bergen naar beneden gekomen om ons hun spirituele wijsheid aan te bieden.

Er is een relatie met de voorspellingen over 2012 en het tijdperk dat de mens vrij is van angst en bewust van eenheid. De inwijdingen zijn een voorbereiding en ondersteuning bij de overgang naar deze nieuwe tijd. Het is de volgende stap, een ‘kwantumsprong’, in de evolutie. Geen evolutie die plaatsvindt gedurende vele generaties lang. Maar een evolutie die gebeurt binnen deze nu levende generatie.

Ons energieveld is de software die de hardware, het DNA instrueert om proteïnen, die het lichaam bouwen, aan te maken. Je hebt de keuze om een lichaam te creëren dat op een heel andere wijze veroudert, geneest, en mogelijk zelfs anders sterft. Met je Godbrein kun je deze software nu downloaden door een toegang tot Het Veld buiten plaats en tijd, daar waar de toekomst al in niet-gemanifesteerde vorm aanwezig is. Ons toekomstige ‘ik’, wie we zijn over 10.000 jaar.

We transformeren van de ”Homo Sapiens” naar de “Homo Luminus”, de verlichte mens.

De Munay-ki zijn de codes voor deze nieuwe mens. Deze codes worden doorgegeven door 10 initiaties. Ofwel 10 downloads van de nieuwste software in ons energielichaam.

De poorten waardoorheen deze energieoverdracht plaatsvinden is het chakra-systeem. De 7 chakra’s zijn verbonden met ons ruggenmerg en informeren hierdoor direct ons neurofysiologisch systeem en ons brein.

De eerste 7 inwijdingen van de Munay-ki zijn altijd al beschikbaar geweest. De laatste drie initiaties bestaan sinds kort. De achtste initiatie heet daarom ook de Mosoq Karpay, de Nieuwe Initiatie. De negende de Taytanchis, Spirit Rite of initiatie van Schepping, is pas sinds juni 2006 voor het eerst beschikbaar om van mens tot mens doorgegeven te worden. De tiende, de Nusta Karpay, de inwijding van de Godin, dateert van oktober 2008.

Waarom is Munay ki zo belangrijk?

– Het activeert je energieveld en haar kracht om te manifesteren en te creëren.

– Het transformeert je leven vanuit een basis van schaarste naar een basis van overvloed.

– Het bereidt je voor op de grote ommekeer van 2012.

– 144.000 bewust ontwaakte, verlichte mensen kunnen de wereld veranderen.

De Inca’s hadden slechts 1 wet:

de wet van heilige wederkerigheid: AYNI

en 5 leefregels:

Geweldloosheid

Waarachtigheid

Integriteit

Matigheid

Vrijgevigheid

Het doorgeven van de Munay Ki is eenvoudig. Het wordt je als een cadeau aangeboden in de vorm van 10 initiaties. Het gaat vooral om de juiste intentie en de juiste sfeer waarin de inwijdingen worden doorgegeven. Zowel het geven als ontvangen gebeurt vanuit de onvoorwaardelijke, oneindige liefdesenergie van het hart.

De Inca’s zijn ervan overtuigd dat je geboren wordt met incazaad en dat je het recht hebt op een lang en gelukkig leven in harmonie en overvloed. Door de Munay Ki inwijdingen gaan de zaadjes ontkiemen en het is aan jou om ze te laten groeien, tot grote maïskolven zoals de Inca’s zeggen.

Zodra je de inwijdingen hebt ontvangen mag jij ze op jouw beurt weer doorgeven aan familie, vrienden en cliënten.

De Pi stone, een platte ronde steen in de vorm van een donut, is je enige gereedschap bij de inwijdingen.

De 10 inwijdingen met een korte uitleg:

4 Basisinwijdingen

3 Lineage inwijdingen ( afstammingslijn van healers en andere helpers):

3 Nieuwe inwijdingen

1.De inwijding van de Heler (Hampe Karpay)

De eerste inwijding laat de heler in jou ontwaken en de helende kracht van je handen. Ook je persoonlijke helingsproces wordt opgestart en wel op energetisch niveau.

2. De inwijding van de Banden van Kracht (Chumpi Karpay)

De tweede inwijding heeft te maken met “krachtgordels”. Het geeft je een essentiële bescherming op het niveau van het lichtgevend energieveld. Het zijn 5 lichtgevende gordels die elk één natuurelement vertegenwoordigen, aarde, water, vuur, lucht en zuiver licht.

3. De inwijding van Harmonie (Ayni Karpay)

Tijdens de derde inwijding wordt je op energetische wijze verbonden met de 7 universele scheppende krachten, waarna je de voordelen en eigenschappen van de 4 krachtdieren, Slang, Jaguar, Kolibrie en Adelaar, en de drie poortwachters, Huascar (hoeder van de onderwereld), Quetzalqoatl (hoeder van de middenwereld) en Pachakuti (hoeder van de bovenwereld) kunt toepassen in je leven. Deze 7 archetypen ontvang je in je 7 chakra’s.

4. De inwijding van de Ziener (Kawak Karpay)

De vierde inwijding laat de innerlijke ziener in jou ontwaken en daarmee je vaardigheid om de onzichtbare geestelijke wereld en de wereld van energie te gaan waarnemen en je energie te versterken. Het verbindt je visuele cortex met je derde oog en je hart.

5. De inwijding van de Hoeder van de Dag (pampamesayok)

De vijfde inwijding helpt je relatie met Moeder Aarde, de Natuur en het Vrouwelijke in je te helen, in evenwicht te brengen en te versterken.Het helpt om over angst en geweld heen te stappen en om vanuit vrede en waarheid te leven.

6. De inwijding van de Hoeder van de Wijsheid (Altomesayok)

De zesde inwijding verbindt je met en heelt het Mannelijke aspect in jezelf en brengt je in contact met oude wijsheid. Er worden oude trauma’s uit het verleden opgelost. En je zult meer in overeenstemming met je ware bestemming kunnen leven.

7. De inwijding van de Hoeder van de Aarde (Kuraq Akuyek)

De zevende inwijding maakt je samen met de aartsengelen tot hoeder van alle leven op aarde en geeft een sterke verbinding met de zon en de sterren. Het vergroot je kracht om je dromen waar te maken.

8. De inwijding van Hoeder van de Sterren (Mosoq Karpay, de Nieuwe Tijd)

De achtste inwijding geeft je, gesteund door het contact met de sterren, een stevige en veilige verankering voor de komende tijd rond 2012. Het verouderingsproces wordt vertraagd en je wordt immuun voor bepaalde ziektes.

9. De inwijding van de Schepper van Creatie (Taytanchis, het Goddelijke en ik samen)

De negende inwijding activeert je Goddelijke natuur, het Licht van Creatie, de Schepper in jou. Het zorgt voor een hoge creativiteit en bewuste scheppingskracht.

10. De inwijding van de Godin (Nusta Karpay)

De tiende inwijding verbindt je met de vrouwelijke kracht van de aarde en van de hemel. Het is een grondige diepgaande heling van het vrouwelijke in je en helpt je om deze vrouwelijke kracht, in harmonie met het mannelijke, hier op aarde te manifesteren.